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국내 지역축제 소개

1분 생활상식 겨울철 딸기의 가지 효능 과연 무엇이 있을까요? What are the benefits of strawberries in winter?

by Jeffery 2023. 1. 24.
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겨울철 과일하면 딸기가 빠질수 없습니다.  과연  딸기는 영양소가 풍부해서 여러 효능이 있다고 합니다.

지금까지 겨울철 딸기 효능에 대해 자세히 살펴보았는데요, 새콤달콤한 딸기에 이렇게 많은 영양소가 함유되어 있다는 사실이 놀라운 것 같습니다. 올 겨울엔 영양 가득한 딸기를 많이 섭취하면서 건강 챙기시기를 바라겠습니다.

1.피부미용

비타민 C가 품부해 콜라겐을 생성을 도와주고 기미예방에 도움을 준다고 한다 .겨울에는 피부 건강도 나빠지기 쉬운데 딸기는 채내 콜레스테롤 수치를 낮게 하고 핼액 순환에 도움을 줘 피부를 맑게 해준다고함

2.피로회복, 면역력 향상, 당뇨예방

영향소가 가득한 딸기 비타민C가 사과의 10배이상 이며 단백질과 탄수화물 수분 칼슘 철 등 여러 영양소들로 이루어져 있다.   100그람 기준 80-100mg 비타민이 들어 있다고 하니 하루 6~7개만 먹어도 하루 권장 비타민 함량을 채운다는것이다.  감기나 각종 질환 예방

3.치매예방, 혈관 건강

안토시아닌 성분이 함유되어 있어 뇌기능을 활성화하여 뇌의 혈류량을 향상시키고 염증억제.치매예방에 도움을 줄수있다.

4.항암효과, 선천적 기형 예방

항산화작용 딸기에는 엘라그산과 안토시아닌 성분이 항암 효과에 굉장히 뛰어나고 딸기 속에는 발암물질 중 하나인 니트로사민이 생성되는 것을 억제해주고 위를 보호해주기 때문에 위 건강에도 좋다고 한다. 딸기에는 엽산 성분이 풍부해 임산부에게 도움을 주는 과일로도 유명하다.

5. 체중감소, 변비예방

딸기는 지방연소 호르몬인 넥틴과 렙틴의 생성을 촉진하며 식욕감소, 혈당감소, 체중및 지방감소에 도움을 준다고 한다. 딸기는 단맛이 강하면서 포만감을 주는 음식이다. 

한국인에게 많은 사랑을 받는 딸기를 고를때는 꼭지가 마르지 않고 진한 푸른색을 띠는

것이 좋고 과육의 붉은 빛깔이 꼭지까지 잘 돌아야 맛있게 익은 딸기라고 한다. .

지금까지 겨울철 딸기 효능에 대해 자세히 살펴보았 습니다. 새콤달콤한 딸기에 많은 영양소가 함유되어 있다는 사실이 알고계셨나요?  올 겨울엔 영양 가득한 딸기를 많이 섭취하면서 건강들 챙기시기 바랍니다. 

Strawberries are an indispensable winter fruit. Strawberries are rich in nutrients and have many health benefits.

So far, we have looked closely at the benefits of strawberries in winter. It is surprising that sweet and sour strawberries contain so many nutrients. I hope you take care of your health while consuming a lot of nutrient-rich strawberries this winter.

1. skin care

Rich in vitamin C, it is said to help produce collagen and prevent melasma. In winter, skin health is prone to deteriorate, but strawberries are said to clear the skin by lowering cholesterol levels in the body and helping blood circulation.

2. Fatigue recovery, immunity improvement, diabetes prevention

Strawberries full of nutrients Vitamin C is more than 10 times that of apples and is composed of various nutrients such as protein, carbohydrates, moisture, calcium and iron. It is said that 80-100mg of vitamins are contained in 100 grams, so even if you eat 6-7 a day, you will fill the daily recommended vitamin content. Prevention of colds and other diseases

3. Dementia prevention, vascular health

As it contains anthocyanin, it activates brain function, improves blood flow to the brain, and helps to suppress inflammation and prevent dementia.

4. Anti-cancer effect, prevention of birth defects

Antioxidant action Strawberries contain ellagic acid and anthocyanin, which are very effective against cancer. Strawberries are said to be good for stomach health because they suppress the production of nitrosamine, one of the carcinogens, and protect the stomach. Strawberries are rich in folic acid, so they are famous as fruits that help pregnant women.​

5. Weight loss, prevention of constipation

Strawberries promote the production of nectin and leptin, which are fat burning hormones, and are said to help reduce appetite, blood sugar, and weight and fat. Strawberries are a sweet and filling food.

When choosing strawberries that are loved by Koreans, make sure that the stems are not dry and have a deep blue color.

It is said that it is a deliciously ripe strawberry when it is good and the red color of the flesh goes well to the top. .

So far, we have looked closely at the benefits of strawberries in winter. Did you know that sweet and sour strawberries contain many nutrients? Take care of your health by eating lots of nutrient-rich strawberries this winter.

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